Tranbärsmarinerade kycklingklubbor

Det syrliga i marinaden ger till det lilla extra!
Måltid Lunch & Midddag
Portioner 4

Ingredienser
  

  • 4 st stora kycklingklubbor (KRAV)
  • 1 1/2 dl frusna tranbär
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk sojasås (glutenfri)
  • 2 msk lönnsirap kan ersättas med flytande honung
  • 1/2 dl balsamvinäger
  • 2 st pressade vitlöksklyftor
  • 4 port råris
  • sallad av rester du har hemma

GÖR SÅ HÄR
 

  • Börja med koka råriset enligt anvisning på förpackningen
  • Sätt ugnen på 200 grader
  • Mixa alla ingredienserna till marinaden
  • Lägg kycklingbenen med skinnsidan nedåt i en ugnssäker formoch häll över ¾ av marinaden, låt stå minst 30 minuter i kylskåp
  • Sätt in kycklingen i ugnen i 30 minuter tills den blivit helt genomstekt 
  • Ta ut kycklingen och vänd den med skinnsidan upp och häll på resterande marinad
  • Sätt in i ugnen på 250 grader i 5-10 minuter tills skinnet ser krispigt ut 
    Servera med råris och sallad.
SÖKORD Äggfri, Glutenfri, Mejerifri