Fisk med fänkålsslaw

Skapat av Therese Knubbe @Paleowise
Fräsch sallad som passar perfekt till ugnsbakad eller grillad fisk.
Måltid Lunch & Midddag
Portioner 4

Ingredienser
  

  • 600-800 g fiskfile av valfri sort
  • 2 msk olivolja
  • 1 nypa salt & peppar
  • 1 nypa chiliflakes
  • 1 nypa Fänkåls dill eller vanlig dill
  • 1 nypa zest från 1 citron

Fänkålsslaw

  • 1 st fänkål
  • 1 st liten rödlök
  • 1 st morot
  • 1 st äpple
  • 1 dl majonnäs(hemgjord, vegansk)
  • 1 nypa chiliflakes, fänkolsdill, salt och peppar
  • spenat

GÖR SÅ HÄR
 

  • Sätt ugnen på 175°C
  • Lägg fisken i en ugnsform, ringla över olivolja, salta och peppra, riv över zest från 1 citron, krydda med chiliflakes och fänkålsdill
  • Sätt in i ugnen i ca 25 minuter
  • Skiva fänkål och rödlök fint på mandolin. Riv morot och äpple på grova sidan av ett rivjärn
  • Blanda fänkål, rödlök, morot och äpple med majonnäsen och krydda med chiliflakes, salt, peppar och fänkålsdill
  • Bred ut spenat på ett fat och toppa med fänkålsslawn, servera till den valfria fisken
SÖKORD Äggfri, Glutenfri, Mejerifri

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg