Fisk med fänkålsslaw
Skapat av Therese Knubbe @PaleowiseFräsch sallad som passar perfekt till ugnsbakad eller grillad fisk.
Måltid Lunch & Midddag
Portioner 4
Ingredienser
- 600-800 g fiskfile av valfri sort
- 2 msk olivolja
- 1 nypa salt & peppar
- 1 nypa chiliflakes
- 1 nypa Fänkåls dill eller vanlig dill
- 1 nypa zest från 1 citron
Fänkålsslaw
- 1 st fänkål
- 1 st liten rödlök
- 1 st morot
- 1 st äpple
- 1 dl majonnäs(hemgjord, vegansk)
- 1 nypa chiliflakes, fänkolsdill, salt och peppar
- spenat
GÖR SÅ HÄR
- Sätt ugnen på 175°C
- Lägg fisken i en ugnsform, ringla över olivolja, salta och peppra, riv över zest från 1 citron, krydda med chiliflakes och fänkålsdill
- Sätt in i ugnen i ca 25 minuter
- Skiva fänkål och rödlök fint på mandolin. Riv morot och äpple på grova sidan av ett rivjärn
- Blanda fänkål, rödlök, morot och äpple med majonnäsen och krydda med chiliflakes, salt, peppar och fänkålsdill
- Bred ut spenat på ett fat och toppa med fänkålsslawn, servera till den valfria fisken
SÖKORD Äggfri, Glutenfri, Mejerifri