Salta frökex

Skapat av Therese Knubbe @Paleowise
Perfekta snacken, passar med en god röra till och har strykande åtgång!
Måltid Frukost, Lunch & Midddag, Mellanmål
Portioner 1 plåt

Ingredienser
  

  • 2 dl kikärtsmjöl
  • 0.75 dl sesamfrön
  • 0,75 dl solroskärnor
  • 1,5 msk fiberhusk
  • 0,75 tsk örtsalt
  • 0,75 tsk örtsalt
  • 3 dl vatten
  • 3 msk olivolja
  • 1 nypa torkad rosmarin eller timjan
  • 1 nypa flingsalt

GÖR SÅ HÄR
 

  • Sätt ugnen på 175 grader
  • Koka upp vattnet med oljan
  • Blanda de torra ingredienserna
  • Häll det heta vattnet över de torra ingredienserna och blanda väl
  • Häll blandningen på en plåt med bakplåtspapper och tryck ut till ett tunt lager med hjälp av ett annat bakplåtspapper
  • Strö över torkad rosmarin/timjan och havssalt
  • Grädda i ugnen i 20 min, ta ut plåten och skär i fyrkanter så stora som du vill ha kexen, grädda i ytterligare 20 min.
  • Njut som de är eller med t ex en god hummos.
SÖKORD Äggfri, Glutenfri, Mejerifri

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg