Salta frökex
Skapat av Therese Knubbe @PaleowisePerfekta snacken, passar med en god röra till och har strykande åtgång!
Måltid Frukost, Lunch & Midddag, Mellanmål
Portioner 1 plåt
Ingredienser
- 2 dl kikärtsmjöl
- 0.75 dl sesamfrön
- 0,75 dl solroskärnor
- 1,5 msk fiberhusk
- 0,75 tsk örtsalt
- 0,75 tsk örtsalt
- 3 dl vatten
- 3 msk olivolja
- 1 nypa torkad rosmarin eller timjan
- 1 nypa flingsalt
GÖR SÅ HÄR
- Sätt ugnen på 175 grader
- Koka upp vattnet med oljan
- Blanda de torra ingredienserna
- Häll det heta vattnet över de torra ingredienserna och blanda väl
- Häll blandningen på en plåt med bakplåtspapper och tryck ut till ett tunt lager med hjälp av ett annat bakplåtspapper
- Strö över torkad rosmarin/timjan och havssalt
- Grädda i ugnen i 20 min, ta ut plåten och skär i fyrkanter så stora som du vill ha kexen, grädda i ytterligare 20 min.
- Njut som de är eller med t ex en god hummos.
SÖKORD Äggfri, Glutenfri, Mejerifri