Tacos
Tacofredagen som en mera hemlagad variant. Det är lätt att köpa allt färdigt men då får du också med många onödiga tillsatser så välj med omsorg det du vill köpa eller vill laga själv.
Måltid Lunch & Midddag
Portioner 4 personer
Ingredienser
- 500 gram valfri köttfärs (gärna KRAV om möjligt)
Egen tacokrydda
- 1 tsk lökpulver
- 1 tsk vitlökspulver
- 1 tsk salt
- 1 msk spiskummin
- 1 krm cayennepeppar
- 1 krm chilipulver
- 1 msk oregano
Tomatsalsa
- 5 st tomater
- 1 st gul lök
- 1 kruka koriander
- 1/2 st röd chilli
- 1/2 st saften av en halv lime
- 1 msk olivolja
- salt & peppar
Avokadoröra
- 3 st avokado
- 1/2 st saften av en halv citron
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 msk olivolja
- salt & peppar
Eget tortillabröd
- 2 dl majsmjöl
- 2 dl rismjöl
- 1 nypa bakpulver
- 1 tsk salt
- 4 msk fiberhusk
- 4 dl vatten
- 2 msk kallpressad rapsolja
Tillbehör
- det du känner för att fylla din taco till exempel sallad, tomat, gurka, lök, mango, ananas eller paprika
GÖR SÅ HÄR
Tacofärsen
- Blanda alla tacokryddorna i en skål
- Bryn köttfärsen och kryddblandningen, tillsätt sedan ca 1 dl vatten låt småkoka tillsammans tills vattnet har ångat bort
Tomatsalsa
- Hacka alla ingredienser smått och blanda för en härlig egengjord salsa och smaka av med salt och peppar
Avokadoröra
- Mosa avokado och blanda i alla ingredienserna.
Eget tortillabröd
- Blanda majsmjöl, rismjöl, bakpulver, salt och fiberhusk
- Tillsätt vatten och olja. Knåda till en deg
- Dela degen i 6 delar. Kavla ut tunt och använd extra mjöl om den degen är för klibbig. Stek bröden i en het och torr stekpanna