Tacos

Tacofredagen som en mera hemlagad variant. Det är lätt att köpa allt färdigt men då får du också med många onödiga tillsatser så välj med omsorg det du vill köpa eller vill laga själv.
 
Måltid Lunch & Midddag
Portioner 4 personer

Ingredienser
  

  • 500 gram valfri köttfärs (gärna KRAV om möjligt)

Egen tacokrydda

  • 1 tsk lökpulver
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 1 tsk salt
  • 1 msk spiskummin
  • 1 krm cayennepeppar
  • 1 krm chilipulver
  • 1 msk oregano

Tomatsalsa

  • 5 st tomater
  • 1 st gul lök
  • 1 kruka koriander
  • 1/2 st röd chilli
  • 1/2 st saften av en halv lime
  • 1 msk olivolja
  • salt & peppar

Avokadoröra

  • 3 st avokado
  • 1/2 st saften av en halv citron
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 msk olivolja
  • salt & peppar

Eget tortillabröd

  • 2 dl majsmjöl
  • 2 dl rismjöl
  • 1 nypa bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 4 msk fiberhusk
  • 4 dl vatten
  • 2 msk kallpressad rapsolja

Tillbehör

  • det du känner för att fylla din taco till exempel sallad, tomat, gurka, lök, mango, ananas eller paprika

GÖR SÅ HÄR
 

Tacofärsen

  • Blanda alla tacokryddorna i en skål
  • Bryn köttfärsen och kryddblandningen, tillsätt sedan ca 1 dl vatten låt småkoka tillsammans tills vattnet har ångat bort

Tomatsalsa

  • Hacka alla ingredienser smått och blanda för en härlig egengjord salsa och smaka av med salt och peppar

Avokadoröra

  • Mosa avokado och blanda i alla ingredienserna.

Eget tortillabröd

  • Blanda majsmjöl, rismjöl, bakpulver, salt och fiberhusk
  • Tillsätt vatten och olja. Knåda till en deg
  • Dela degen i 6 delar. Kavla ut tunt och använd extra mjöl om den degen är för klibbig. Stek bröden i en het och torr stekpanna