Poké Bowl

Supergod hawaiansk rätt som går att variera i oändlighet. Fisk, lamm, kyckling, pulled pork mm. vi har en variant på sashimilax.
Måltid Lunch & Midddag
Portioner 4

Ingredienser
  

  • 3 dl råris
  • 2 msk risvinäger (mirin) eller vitvinsvinäger
  • 2 st avokado
  • 1 st mango
  • 1 st gurka
  • 100 gram rättika
  • 2 st salladslökar
  • 400 gram sashimilax
  • 2 dl edamamebönor
  • 1 kruka koriander
  • 2 msk sesamfrön

Sojasås

  • 1/2 st vitlöksklyfta
  • 1/2 msk röd chilli
  • 1 msk färsk ingefära
  • 1 dl japansk glutenfri soja
  • 1 st saft av lime
  • 1 msk sesamolja
  • 1 msk valfri sötning såsom honung, lönnsirap eller algavesirap (kan uteslutas)
  • svarta sesamfrön som garnering (valfritt)

Majonnäs

  • 1 dl veganmajonnäs
  • 1 tsk sambal oelek

GÖR SÅ HÄR
 

  • Börja med koka riset enligt anvisning och rör sakta ner risvinäger i det kokta riset
  • Skär avokados, mango, och gurka i tärningar
  • Finstrimla rättika och skär salladslök i tunna ringar
  • Skär upp laxen
  • Grovhacka koriander och strö över sesamfrön
  • Blanda de olika såsen
  • Fluffa till riset och fördela i 4 skålar. Fördela lax, och grönsaker mellan skålarna. Skeda över sojasåsen över laxen och toppa med majonnäsen. Garnera med gärna med svarta sesamfrön.

TIPS

Byt gärna ut olika grönsaker och protein för att variera och skapa just din Bowl
SÖKORD Äggfri, Glutenfri, Mejerifri

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Betyg