
Kycklingköttbullar
Fantastisk goda kycklingbullar med en asiatisk touch.
Måltid Lunch & Midddag
Portioner 4 personer
Ingredienser
- 1 kg kycklingfärs (helst KRAV)
- 2 msk rivet apelsinskal
- 2 dl salladslök
- 1 tsk salt
Teriyakisås
- 1 1/2 dl pressad apelsin
- 2 tsk färsk riven ingefära
- 1/2 dl glutenfri sojasås
- 1 msk äppelcidervinäger
- 1 st pressad vitlöksklyfta
- 1 msk honung eller agavesirap
GÖR SÅ HÄR
- Koka råriset enligt anvisning på förpackningen
- Sätt ugnen på 225 grader
- Blanda kycklingfärs med apelsinskal och finhackad salladslök
- Forma till lite större köttbullar och lägg på en plåt med bakplåtspapper
- Sätt in köttbullarna i ugnen i ca15-20 minuter
- Blanda alla ingredienserna till teriyakisåsen och låt koka upp. Sätt sedan ner värmen och sjud ytterligare i ca 10 minuter
- Servera ris, köttbullar, sås och gärna lite sallad.