Kycklingköttbullar

Fantastisk goda kycklingbullar med en asiatisk touch.
Måltid Lunch & Midddag
Portioner 4 personer

Ingredienser
  

  • 1 kg kycklingfärs (helst KRAV)
  • 2 msk rivet apelsinskal
  • 2 dl salladslök
  • 1 tsk salt

Teriyakisås

  • 1 1/2 dl pressad apelsin
  • 2 tsk färsk riven ingefära
  • 1/2 dl glutenfri sojasås
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 1 st pressad vitlöksklyfta
  • 1 msk honung eller agavesirap

GÖR SÅ HÄR
 

  • Koka råriset enligt anvisning på förpackningen
  • Sätt ugnen på 225 grader
  • Blanda kycklingfärs med apelsinskal och finhackad salladslök
  • Forma till lite större köttbullar och lägg på en plåt med bakplåtspapper
  • Sätt in köttbullarna i ugnen i ca15-20 minuter
  • Blanda alla ingredienserna till teriyakisåsen och låt koka upp. Sätt sedan ner värmen och sjud ytterligare i ca 10 minuter  
  • Servera ris, köttbullar, sås och gärna lite sallad.