Köttbullar

Svenska favoriten som gillas av stora som små. Ren näring och äkta glädje.
Måltid Lunch & Midddag
Portioner 4 personer

Ingredienser
  

  • 600 g nötfärs (ekologiskt & KRAV om möjligt)
  • 1 msk lökflingor
  • 2-4 msk ghee, neutral kokosolja eller talg till stekning
  • salt och peppar

Tillbehör

  • fast potatis i önskad mängd
  • 2 buketter broccoli
  • 200 g frysta eller färska lingon
  • 3 msk sötning, lönnsirap eller kokossocker

Brunsås

  • 400 g kokosgrädde (1 paket)
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 2 msk glutenfri sojasås
  • 2 msk köttbuljong
  • 1 dl frysta lingon, tranbär eller lingonsylt
  • stekspadet från köttbullarna

GÖR SÅ HÄR
 

Tillbehör

  • Koka potatisen
  • Dela och ångkoka broccolin i ca 5 minuter genom att lägga dem i ett durkslag av rostfritt stål i en större gryta med några dl vatten i botten
  • Blanda frusna lingon med valfri sötning och värm på spis på låg värme i ca 10 minuter

Köttbullar

  • Blanda köttfärsen med lökflingor, salt och peppar och forma till bullar i valfri storlek
  • Ge bullarna färg på högre värme, sänk sedan värmen för saftigare resultat

Sås

  • Blanda ingredienserna till såsen, låt såsen koka upp och småkoka sedan i ca 20 minuter. Avsluta genom att sila genom såsen över köttbullarna för att få bort lingonen om du vill det

TIPS

Du kan variera smaken på köttbullarna genom att pressa i vitlök, spiskummin, örter, chili eller kryddpeppar.
SÖKORD Äggfri, Glutenfri, Mejerifri

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg