Köttbullar
Svenska favoriten som gillas av stora som små. Ren näring och äkta glädje.
5 från 1 röst
Måltid Lunch & Midddag
Portioner 4 personer
Ingredienser
- 600 g nötfärs (ekologiskt & KRAV om möjligt)
- 1 msk lökflingor
- 2-4 msk ghee, neutral kokosolja eller talg till stekning
- salt och peppar
Tillbehör
- fast potatis i önskad mängd
- 2 buketter broccoli
- 200 g frysta eller färska lingon
- 3 msk sötning, lönnsirap eller kokossocker
Brunsås
- 400 g kokosgrädde (1 paket)
- 1 msk äppelcidervinäger
- 2 msk glutenfri sojasås
- 2 msk köttbuljong
- 1 dl frysta lingon, tranbär eller lingonsylt
- stekspadet från köttbullarna
GÖR SÅ HÄR
Tillbehör
- Koka potatisen
- Dela och ångkoka broccolin i ca 5 minuter genom att lägga dem i ett durkslag av rostfritt stål i en större gryta med några dl vatten i botten
- Blanda frusna lingon med valfri sötning och värm på spis på låg värme i ca 10 minuter
Köttbullar
- Blanda köttfärsen med lökflingor, salt och peppar och forma till bullar i valfri storlek
- Ge bullarna färg på högre värme, sänk sedan värmen för saftigare resultat
Sås
- Blanda ingredienserna till såsen, låt såsen koka upp och småkoka sedan i ca 20 minuter. Avsluta genom att sila genom såsen över köttbullarna för att få bort lingonen om du vill det
TIPS
Du kan variera smaken på köttbullarna genom att pressa i vitlök, spiskummin, örter, chili eller kryddpeppar.
SÖKORD Äggfri, Glutenfri, Mejerifri
Så jädrans gott