Hummus

Klassisk rätt från Mellanöstern, med kikärtor som bas och sesampastan tahini som karaktäristisk smaksättare.
Måltid Sås
Portioner 3 dl

Ingredienser
  

  • 250 g kokta kikärtor (1 burk)
  • 3 msk olivolja
  • 1/2 st saft av en halv citron
  • 3 msk tahini (sesampasta)
  • vatten
  • salt & peppar
  • färsk krydda som du gillar att klippa över den färdiga hummusen

Smaksätt med någon/några av följande:

  • 2 st kokta rödbetor
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 msk mald spiskummin och mald koriander (1 msk vardera)

GÖR SÅ HÄR
 

  • Häll av vätskan från kikärtorna (spara om du vill göra egen majonnäs)
  • Blanda alla ingredienserna i blender och smaka av med salt och peppar och tillsätt mer olja eller vatten för att göra blandningen till önskvärd konsistens

TIPS

Passa på att göra veganmajonnäs med spadet från kikärtorna. 
SÖKORD Äggfri, Glutenfri, Mejerifri

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Betyg