Tranbärsmarinerade kycklingklubbor
Det syrliga i marinaden ger till det lilla extra!
- 4 st stora kycklingklubbor (KRAV)
- 1 1/2 dl frusna tranbär
- 2 msk olivolja
- 2 msk sojasås (glutenfri)
- 2 msk lönnsirap kan ersättas med flytande honung
- 1/2 dl balsamvinäger
- 2 st pressade vitlöksklyftor
- 4 port råris
- sallad av rester du har hemma
Börja med koka råriset enligt anvisning på förpackningen
Sätt ugnen på 200 grader
Mixa alla ingredienserna till marinaden
Lägg kycklingbenen med skinnsidan nedåt i en ugnssäker formoch häll över ¾ av marinaden, låt stå minst 30 minuter i kylskåp
Sätt in kycklingen i ugnen i 30 minuter tills den blivit helt genomstekt
Ta ut kycklingen och vänd den med skinnsidan upp och häll på resterande marinad
Sätt in i ugnen på 250 grader i 5-10 minuter tills skinnet ser krispigt ut Servera med råris och sallad.
SÖKORD Äggfri, Glutenfri, Mejerifri