Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Tacos
Tacofredagen som en mera hemlagad variant. Det är lätt att köpa allt färdigt men då får du också med många onödiga tillsatser så välj med omsorg det du vill köpa eller vill laga själv.
Skriv ut recept
Måltid
Lunch & Midddag
Portioner
4
personer
Ingredienser
500
gram
valfri köttfärs (gärna KRAV om möjligt)
Egen tacokrydda
1
tsk
lökpulver
1
tsk
vitlökspulver
1
tsk
salt
1
msk
spiskummin
1
krm
cayennepeppar
1
krm
chilipulver
1
msk
oregano
Tomatsalsa
5
st
tomater
1
st
gul lök
1
kruka
koriander
1/2
st
röd chilli
1/2
st
saften av en halv lime
1
msk
olivolja
salt & peppar
Avokadoröra
3
st
avokado
1/2
st
saften av en halv citron
1
st
vitlöksklyfta
1
msk
olivolja
salt & peppar
Eget tortillabröd
2
dl
majsmjöl
2
dl
rismjöl
1
nypa
bakpulver
1
tsk
salt
4
msk
fiberhusk
4
dl
vatten
2
msk
kallpressad rapsolja
Tillbehör
det du känner för att fylla din taco till exempel sallad, tomat, gurka, lök, mango, ananas eller paprika
GÖR SÅ HÄR
Tacofärsen
Blanda alla tacokryddorna i en skål
Bryn köttfärsen och kryddblandningen, tillsätt sedan ca 1 dl vatten låt småkoka tillsammans tills vattnet har ångat bort
Tomatsalsa
Hacka alla ingredienser smått och blanda för en härlig egengjord salsa och smaka av med salt och peppar
Avokadoröra
Mosa avokado och blanda i alla ingredienserna.
Eget tortillabröd
Blanda majsmjöl, rismjöl, bakpulver, salt och fiberhusk
Tillsätt vatten och olja. Knåda till en deg
Dela degen i 6 delar. Kavla ut tunt och använd extra mjöl om den degen är för klibbig. Stek bröden i en het och torr stekpanna