Salta frökex
Skapat av Therese Knubbe @Paleowise
Perfekta snacken, passar med en god röra till och har strykande åtgång!
Måltid Frukost, Lunch & Midddag, Mellanmål
- 2 dl kikärtsmjöl
- 0.75 dl sesamfrön
- 0,75 dl solroskärnor
- 1,5 msk fiberhusk
- 0,75 tsk örtsalt
- 0,75 tsk örtsalt
- 3 dl vatten
- 3 msk olivolja
- 1 nypa torkad rosmarin eller timjan
- 1 nypa flingsalt
Sätt ugnen på 175 grader
Koka upp vattnet med oljan
Blanda de torra ingredienserna
Häll det heta vattnet över de torra ingredienserna och blanda väl
Häll blandningen på en plåt med bakplåtspapper och tryck ut till ett tunt lager med hjälp av ett annat bakplåtspapper
Strö över torkad rosmarin/timjan och havssalt
Grädda i ugnen i 20 min, ta ut plåten och skär i fyrkanter så stora som du vill ha kexen, grädda i ytterligare 20 min.
Njut som de är eller med t ex en god hummos.
SÖKORD Äggfri, Glutenfri, Mejerifri