Kycklingköttbullar
Fantastisk goda kycklingbullar med en asiatisk touch.
- 1 kg kycklingfärs (helst KRAV)
- 2 msk rivet apelsinskal
- 2 dl salladslök
- 1 tsk salt
Teriyakisås
- 1 1/2 dl pressad apelsin
- 2 tsk färsk riven ingefära
- 1/2 dl glutenfri sojasås
- 1 msk äppelcidervinäger
- 1 st pressad vitlöksklyfta
- 1 msk honung eller agavesirap
Koka råriset enligt anvisning på förpackningen
Sätt ugnen på 225 grader
Blanda kycklingfärs med apelsinskal och finhackad salladslök
Forma till lite större köttbullar och lägg på en plåt med bakplåtspapper
Sätt in köttbullarna i ugnen i ca15-20 minuter
Blanda alla ingredienserna till teriyakisåsen och låt koka upp. Sätt sedan ner värmen och sjud ytterligare i ca 10 minuter
Servera ris, köttbullar, sås och gärna lite sallad.