Blandade rotfrukter såsom färskpotatis, morötter, lök, fänkål och vitkål.
Färsk sallad av säsongens primörer (valfritt)
Citron och timjandressing
4mskcitron
4mskflytande honung
4mskolivolja
4mskfärsk hackad timjan
salt & peppar
GÖR SÅ HÄR
Kyckling
Sätt ugnen på 200 graderFett som tål höga temperaturer är kokosolja (använd neutral om du inte gillar kokossmaken), avokadoolja, ghee, kycklingfett, talg och ister
Pressa vitlöken i fettet och blanda med näven färska örter. Gnid in hela kycklingen med blandningen och lägg in en halv citron och överbliven örtfettblandning i magen.
Salta och peppra runt om kycklingen
Ställ sedan in plåten i förvärmd ugn på 200 °C och sänk temperaturen till 150 °C. Tillagningstiden är ungefär en timme per kilo
Ställ klockan så du vet när det är 30 minuter kvar, då är det dags att skjutsa in rotgrönsakerna.
Rotgrönsaker
Dela grönsakerna i bitar.
När det är ca 30 minuter kvar av tiden på kycklingen, lägg på grönsakerna (som du saltar) på plåten, och slå över den sky som bildats på plåten så grönsakerna tar smakI samband med detta höjer du temperaturen till 200 °C (den sista halvtimmen) så att skinnet blir knaprigt. Låt kycklingen vila ca 10 minuter före servering
Citron och timjandressing
Mixa alla ingredienser i en blender till en härlig dressing
TIPS
Använd skyn som sås också om du vill, antingen direkt som den är eller blanda den i kokosgrädde, tillsätt balsamvinäger (om du vill minska kokossmaken) och ev en skvätt glutenfri soya och salt och peppar vid behov.