Fisk med fänkålsslaw
Skapat av Therese Knubbe @Paleowise
Fräsch sallad som passar perfekt till ugnsbakad eller grillad fisk.
- 600-800 g fiskfile av valfri sort
- 2 msk olivolja
- 1 nypa salt & peppar
- 1 nypa chiliflakes
- 1 nypa Fänkåls dill eller vanlig dill
- 1 nypa zest från 1 citron
Fänkålsslaw
- 1 st fänkål
- 1 st liten rödlök
- 1 st morot
- 1 st äpple
- 1 dl majonnäs(hemgjord, vegansk)
- 1 nypa chiliflakes, fänkolsdill, salt och peppar
- spenat
Sätt ugnen på 175°C
Lägg fisken i en ugnsform, ringla över olivolja, salta och peppra, riv över zest från 1 citron, krydda med chiliflakes och fänkålsdill
Sätt in i ugnen i ca 25 minuter
Skiva fänkål och rödlök fint på mandolin. Riv morot och äpple på grova sidan av ett rivjärn
Blanda fänkål, rödlök, morot och äpple med majonnäsen och krydda med chiliflakes, salt, peppar och fänkålsdill
Bred ut spenat på ett fat och toppa med fänkålsslawn, servera till den valfria fisken
SÖKORD Äggfri, Glutenfri, Mejerifri