Risgrynsgröt
Risgrynsgröt på kokosmjölk. Blir det gröt över kan du med fördel spara och äta kall risifrutti dagen efter med egen chiasylt.
Måltid Frukost, Mellanmål
- 2 dl grötris
- 2 dl vatten
- 4 msk ghee eller kokosolja
- 6 dl vegetabilisk mjölk (gärna kokosmjölk)
- 2 st kanelstänger
- 0,5 tsk salt
- 1 nypa vaniljpulver (kan uteslutas)
Blanda grötris, ghee, vatten och salt i en kastrull och låt koka på låg värme under lock i 10 minuter
Rör om och tillsätt vegetabilisk mjölk, kanelstänger och vaniljpulver koka upp igen.
Låt gröten koka på mycket svag värme tills gröten blir klibbig och fast, det tar ca 30 minuter. Rör då och då och smaka av så att risgrynen är genomkokta och klibbiga. Servera med kall vegetabilisk mjölk och de tillbehör du gillar; ,bär, nötter, kanel och kokossocker för den som vill.
SÖKORD Äggfri, Glutenfri, Mejerifri, Vegan