Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Anteckning
Smaller
Normal
Larger
Bananglass på pinne
Busigt enkelt att göra och väldigt uppskattat av barnen.
Skriv ut recept
Måltid
Efterrätt, Mellanmål
Portioner
4
Ingredienser
2
st
bananer
200
g
mörk eller ljus veganchoklad
valfri topping av kokos eller hackade nötter
GÖR SÅ HÄR
Dela bananerna i två delar och stick in en pinne i bananen
Lägg bananerna i frysen i ca 2 timmar på ett bakplåtspapper eller ett fat
Värm chokladen i en kastrull i ett vattenbad och rulla dom frusna bananerna först i chokladen och sedan i valfritt strössel
Låt bananerna ligga i frysen ytterligare 1 timme
TIPS
Heta dagar är det gott att smaksätta chokladen med lite flingsalt för en saltare touch.
SÖKORD
Äggfri, Glutenfri, Mejerifri