Smulpaj

Skapat av Therese Knubbe @Paleowise
Riktigt god knaprig paj helt fri från gluten, mjölk och socker! Kan varieras med valfria bär i säsong såsom hallon/rabarber, björnbär, blåbär eller t ex äpple.
Måltid Efterrätt, Mellanmål

Ingredienser
  

  • Valfri frukt eller bär som täcker botten av en pajform. T.ex björnbär, blåbär, hallon, rabarber eller äpple
  • 1-2 msk smält kokosolja
  • 1 msk kanel
  • 2 msk honung

Smultäcke

  • 100 g kokosolja
  • 2 dl glutenfria havregryn
  • 1 dl kokosmjöl
  • 1 dl solroskärnor
  • 0,5 dl hackade mandlar eller hasselnötter
  • 2 msk honung
  • 100 g torkade dadlar eller aprikoser

GÖR SÅ HÄR
 

  • Sätt ugnen på 200°C
  • Smält 1-2 msk kokosolja och blanda med kanel och honung, häll över bären i formen och blanda runt
  • Smält 100g kokosolja i kastrull och blandai havregryn, kokosmjöl, solrosfrön, mandlar, honung och dadlar el aprikoser och smula över bären
  • Grädda i ugnen ca 15-20min eller tillspajen fått fin färg
  • Servera med vispad kokosgrädde
SÖKORD Äggfri, Glutenfri, Mejerifri