Smulpaj
Skapat av Therese Knubbe @PaleowiseRiktigt god knaprig paj helt fri från gluten, mjölk och socker! Kan varieras med valfria bär i säsong såsom hallon/rabarber, björnbär, blåbär eller t ex äpple.
Måltid Efterrätt, Mellanmål
Ingredienser
- Valfri frukt eller bär som täcker botten av en pajform. T.ex björnbär, blåbär, hallon, rabarber eller äpple
- 1-2 msk smält kokosolja
- 1 msk kanel
- 2 msk honung
Smultäcke
- 100 g kokosolja
- 2 dl glutenfria havregryn
- 1 dl kokosmjöl
- 1 dl solroskärnor
- 0,5 dl hackade mandlar eller hasselnötter
- 2 msk honung
- 100 g torkade dadlar eller aprikoser
GÖR SÅ HÄR
- Sätt ugnen på 200°C
- Smält 1-2 msk kokosolja och blanda med kanel och honung, häll över bären i formen och blanda runt
- Smält 100g kokosolja i kastrull och blandai havregryn, kokosmjöl, solrosfrön, mandlar, honung och dadlar el aprikoser och smula över bären
- Grädda i ugnen ca 15-20min eller tillspajen fått fin färg
- Servera med vispad kokosgrädde
SÖKORD Äggfri, Glutenfri, Mejerifri