Kokosbollar

Mumsigt och nyttigt och samtidigt perfekt att ha i kylen eller frysen för snabb energitillförsel. Variera efter behag, i det här receptet använder vi inga nötter.
Måltid Mellanmål, Tilltugg

Ingredienser
  

  • 10 st mjuka urkärnade dadlar
  • 2 dl riven kokos
  • 4 msk kokosolja eller ghee
  • 4 msk kakao
  • 1 krm salt
  • riven kokos, kakao eller lingonpulver att rulla bollarna i

GÖR SÅ HÄR
 

  • Blötlägg dadlarna en liten stund om de är torra och mixa dem sedan i en blender eller med en stavmixer, ev med en skvätt vatten
  • Blanda i resterande ingredienser och mixa ihop till en smet
  • Forma till små bollar och rulla i kokos, kakao eller lingonpulver
  • Ställ in i frysen eller kylen för att stelna

TIPS

Går även att använda frusna bär som hallon eller blåbär i bollarna.
SÖKORD Äggfri, Glutenfri, Mejerifri