Kokosbollar
Mumsigt och nyttigt och samtidigt perfekt att ha i kylen eller frysen för snabb energitillförsel. Variera efter behag, i det här receptet använder vi inga nötter.
Måltid Mellanmål, Tilltugg
Ingredienser
- 10 st mjuka urkärnade dadlar
- 2 dl riven kokos
- 4 msk kokosolja eller ghee
- 4 msk kakao
- 1 krm salt
- riven kokos, kakao eller lingonpulver att rulla bollarna i
GÖR SÅ HÄR
- Blötlägg dadlarna en liten stund om de är torra och mixa dem sedan i en blender eller med en stavmixer, ev med en skvätt vatten
- Blanda i resterande ingredienser och mixa ihop till en smet
- Forma till små bollar och rulla i kokos, kakao eller lingonpulver
- Ställ in i frysen eller kylen för att stelna
TIPS
Går även att använda frusna bär som hallon eller blåbär i bollarna.
SÖKORD Äggfri, Glutenfri, Mejerifri