Fröknäcke bröd med bovete

Fröknäcke går att variera i oändlighet så prova gärna lite olika kryddor så att det passar din smak
Måltid Frukost, Mellanmål

Ingredienser
  

  • 2 dl bovetemjöl
  • 1 dl solroskärnor
  • 0,5 dl chiafrön
  • 0,5 dl sesamfrön
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 dl kallpressad rapsolja
  • 2 dl kokande vatten
  • strö pumpakärnor som dekoration
  • 1 nypa flingsalt

GÖR SÅ HÄR
 

  • Sätt ugnen på 150 grader
  • Blanda frön, bovete och salt i en bunke.
  • Häll på olja och vatten och blanda ordentligt
  • Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper på en bakplåt så att du får en tunn, jämn kaka och strö flingsalt över kakan.
  • Ta bort det översta papperet och grädda i ca 45 minuter eller tills kakan fått fin färg och är frasig (tiden varierar beroende på hur tunt du kavlat)
    Om du vill ha jämna bitar tar du ut plåten efter 10 minuter och skär eller sporrar till kakan efter behag och sätter sedan in den igen att baka klart. Annars bryter du kakan i bitar efter att den är färdig och svalnat.
SÖKORD Äggfri, Glutenfri, Mejerifri