Glutenfritt bröd

Ett smarrigt bröd som passar hela familjen
Måltid Frukost, Lunch & Midddag, Mellanmål

Ingredienser
  

  • 25 g jäst
  • 2,5 dl ljummet vatten
  • 0,5 msk fiberhusk
  • 2,5 dl majsmjöl
  • 2,5 dl bovetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk malen anis och fänkål
  • 1 dl mörk sirap

GÖR SÅ HÄR
 

  • Sätt ugnen på 250 grader med en plåt och ett ett galler över
  • Blanda Jäst, vatten och fiberhusk. Låt dra i 5 minuter och tillsätt mörk sirap
  • Blanda mjöl, salt och anis/fänkål
  • Blanda allt ordentligt till en kladdig deg
  • Klä en avlång kakform med bakplåtspapper (1/2 papper räcker)
  • Lägg i degen, släta till ytan lite och strö gärna på lite sesamfrön
  • Låt jäsa under duk på dragfri plats i 1 timma
  • Sätt in formen på galler mitt i ugnen, stänk en kopp vatten på plåten under och sänk värmen genast till 200 grader
  • Grädda i 35 -40 minuter. Lyft ut brödet ur formen när det är klart och låt svalna helt
SÖKORD Äggfri, Glutenfri, Mejerifri

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg