Glutenfritt bröd
Ett smarrigt bröd som passar hela familjen
Måltid Frukost, Lunch & Midddag, Mellanmål
Ingredienser
- 25 g jäst
- 2,5 dl ljummet vatten
- 0,5 msk fiberhusk
- 2,5 dl majsmjöl
- 2,5 dl bovetemjöl
- 1 tsk salt
- 1 tsk malen anis och fänkål
- 1 dl mörk sirap
GÖR SÅ HÄR
- Sätt ugnen på 250 grader med en plåt och ett ett galler över
- Blanda Jäst, vatten och fiberhusk. Låt dra i 5 minuter och tillsätt mörk sirap
- Blanda mjöl, salt och anis/fänkål
- Blanda allt ordentligt till en kladdig deg
- Klä en avlång kakform med bakplåtspapper (1/2 papper räcker)
- Lägg i degen, släta till ytan lite och strö gärna på lite sesamfrön
- Låt jäsa under duk på dragfri plats i 1 timma
- Sätt in formen på galler mitt i ugnen, stänk en kopp vatten på plåten under och sänk värmen genast till 200 grader
- Grädda i 35 -40 minuter. Lyft ut brödet ur formen när det är klart och låt svalna helt
SÖKORD Äggfri, Glutenfri, Mejerifri