Go Back

Raw morotskaka

Skapa Hälsa
Raw morotskaka som passar perfekt som ett festligt mellanmål, både näringsrikt och mättande. Valnötterna kan bytas ut till andra nötter som du har hemma och katrinplommon en kan ersättas med dadlar.
Måltid Efterrätt, Mellanmål

Ingredienser
  

Kaka:

  • 5 st medelstora morötter
  • 1 dl solroskärnor
  • 2 dl valnötter
  • 3 dl katrinplommon
  • 1,5 dl kokosmjöl
  • 1-2 tsk rivet citronskal
  • 2 tsk kanel
  • 1 tsk kardemumma
  • 0,5 tsk salt

Frosting:

  • 3 dl cashewnötter (blötlagda minst 5 timmar)
  • 1 dl kokosolja
  • 3 msk honung eller lönnsirap (lägg till mer sötma om du önskar)
  • 3-4 msk citronsaft
  • 2 krm vaniljpulver
  • 1 nypa salt

GÖR SÅ HÄR
 

Kaka:

  • Riv morötterna fint.
  • Mixa solroskärnor och valnötter och i en matberedare (eller blender) till en grovmjölig konsistens. Tillsätt katrinplommon och mixa tills det bildas en kladdig deg.
  • Häll ut degen i en bunke och tillsätt rivna morötter, kokosmjöl och alla kryddor. Blanda väl. Smaka av och tillsätt mer av någon krydda om du önskar.
  • Platta ut degen i en form, antingen med löstagbara kanter eller i en fast form, med bakplåtspapper i botten.

Frosting:

  • Blanda alla ingredienserna i en matberedare (eller blender) och smaka av, tillsätt gärna mer salt, sötma eller syra för önskad smak.
  • Bred ut frosting ovanpå kakdegen i formen och sätt in i frysen eller kylen några timmar.
SÖKORD Äggfri, Glutenfri, Mejerifri, Paleo, Vegan