Vinsten med näring?

När du förstår vilken kraft maten har i din kropp, kan du börja bygga hållbar hälsa. Testet du gjort svarar på vad din kropp tyck- er om det du äter.

Din hälsa är din trädgård, den växer och förändras konstant precis som allt annat. För att din trädgård skall frodas behöver du se till att gödsla med näring och ta bort ogräs.

HÄLSOFÖRDELAR

Den största hälsofördelen är att du faktiskt har möjlighet att påverka ditt framtida hälsoliv, att du kan förekomma ohälsa. Det är du som kör, styr och väljer väg och får din värld att snurra i den riktning du vill. Mäktigt!

Här är vinster som du kan uppleva när du blivit medveten om och åtgärdat dina födoämnesintoleranser:

  1. skarpare sinne- minska hjärdimma, ångest/ depression, hyperaktivitet och problem med kortidsminnet.
  2. En lugnare mage- mindre gaser, svullnad, sura uppstötningar, förstoppning, diarre’, kramper och smärta i magen och tarm.
  3. Minskad smärta- lindra artrit och smärta i leder, muskler, rygg.
  4. Befrielse från viss återkommande huvudvärk och migrän.
  5. Befrielse från viss återkommande huvudvärk och migrän.
  6. Friskare hud och lindring av eksem, acne, rosacea och psoriasis.
  7. Underlättad andning minskning av klassiska symptom på allergier, astma, nästäppa, rinnaande näsa och upprepade luftvägsinfektioner.
  8. Balanserad vikt att både gå upp och ner i vikt kan vara ett symptom på innflamation
  9. Lindring av lugnande av autoimmuna sjukdomar.

VÅGA INSE

Ibland kan vi äta mat som retar vårt immunförsvar utan att vi mär- ker av det. Kroppen svarar med inflammation som kan utvecklas till kronisk inflammation inuti oss. Denna tysta låggradiga inflammation är lömsk och ger ofta milda symptom som kan vara svåra att koppla till maten vi äter.

En vanlig inflammation är som en eld, den både märker och känner vi av. Och den är nödvändig för att läka. En låggradig, kronisk in- flammation är som en utbrunnen eld där glöden är kvar och aldrig slutar att glöda. Kronisk inflammation är en gemensam nämnare i våra vanliga folksjukdomar som cancer, diabetes typ 2, hjärt- & kärl- sjukdomar med flera.

FÖRSTÅ SAMBAND

Akut inflammation är som att stryka en skjorta, vi behöver ha högsta värmen på för att den ska bli skrynkelfri och sedan är det klart. Det ångas och blir varmt och vi vet att man inte lägger handen på järnet. Precis som du inte rör en stor sårskada som håller på att läka.

Men om vi glömmer strykjärnet på skjortan på lägsta temperaturen för att vi inte märkte att det var varmt? Det går oftast bra, ett tag, och ibland ganska länge. Du kanske känner en svag värmedoft och undrar i förbifarten vad den kommer ifrån. Men det är inte värre än att du står ut med den. Du känner dig som vanligt men kanske anar att något inte står rätt till men inget du gör något åt, för du ser inget yttre tecken och viftar bort det.

Men år ut och år in blir det inte bra, brunt märke först och till slut slits skjortan sönder av denna utdragna påfrestning. Inflammatio- nen har utvecklats. Då märker vi det oftast för då luktar det bränt och kanske har till och med brandlarmet löst ut och då har du ut- vecklat en större obalans som känns och märks.

Det drar även mer el att ha strykjärnet inkopplat, det tar energi från våra system, särskilt från vårt immunsystem. Det jobbar med att släcka glödar som vi kanske göder dagligen med mat vi inte tål så bra.Tänk då om vi har många strykjärn igång samtidigt?

BLI MEDVETEN

Så, vi kan gå omkring med en inflammation som knappt känns i åratal utan att veta om det. Att äta kost som våra kroppar inte tycker om kan vara en orsak till kronisk inflammation. Men även en orsak som vi lätt kan påverka.Dessa inflammationer kan:

Tyst och långsamt smyga in en dimma i våra sinnen Tyst och långsamt dra energi från vårt immunförsvar

Tyst och långsamt överbelasta vårt inre så att en säkring går och vi får en diagnos utan förvarning

I och med det test du just tagit kommer du få svar på om din kropp opponerar sig mot något du kanske äter varje dag. Och då har du chansen att ta reda på vad som händer om du utesluter det.

UPPTÄCK VINSTEN

Nu har du chansen att upptäcka vilka vinster du kan skapa i ditt liv. Du har en möjlighet att frigöra energi hos dig, att befria dig från dessa små energitjuvar som tagit ström från dig.

Du kan även ge din kropp en chans att självläka från eventuella skador. Även om detta kanske bara är smågrus i din sko så kan det kännas mycket skönare när de är borta.

De större stenarna har du oftast lagt märke till tidigare och redan tagit bort, men små förbättringar kan leda till stora hälsovinster.

MOT NYA ÄVENTYR

Vi guidade in dig i detta depåstopp för att mäta något som både är enkelt, som du kan påverka och som kan ge stora hälsovinster.

Vi hörs snart, nu styr vi ut på vägen igen och lämnar depåstoppet. Det finns mer att upptäcka.

Varsågod och fortsätt upptäcka!

Inget säger att du aldrig kan äta det igen. Du väljer och du vet dina reaktioner efteråt. Men du kanske inte väljer att förtära det då du vill vara pigg och alert de närmsta dagarna.

MOT NYA ÄVENTYR

Vi guidade in dig i detta depåstopp för att mäta något som både är enkelt, som du kan påverka och som kan ge stora hälsovinster.

Vi hörs snart, nu styr vi ut på vägen igen och lämnar depåstoppet. Det finns mer att upptäcka.

Mot ytterligare hälsovisdomar!

Avsnitt innehåll
0% slutfört 0/1 Steps